Kolosenským 1, 17 v praxi
Kolosenským 1, 17 v praxi

Milý čitateľu. Ak si trošku vnímavý a pozrieš sa okolo seba, tak si určite všimneš, že svet, ktorého podstatu tvoríme my ľudia sa rúti do záhuby. Je to kvôli našej neustále sa rozrastajúcej bezbožnosti. Keďže naše vonkajšie konanie je zrkadlom nášho vnútra, tak je zjavné, že naše vnútra sú nie len že zlé (áno aj vtedy, keď sme nikoho nezabili ;-)), ale sa stále viac a viac stávajú ešte horšími a náš úpadok stimuluje k úpadku aj iných. A tak tu vystáva otázka, že kto má moc zmeniť naše vnútra, alebo kto môže tento náš úpadok zmeniť na rast a dať tak stimul k rastu aj iným? No, pokúsim sa Ti na túto otázku zodpovedať.

Keďže som kresťan, tak verím v Biblického Boha a v Jeho Syna Ježiša Krista, ktorý svojim správnym časom príde súdiť tento svet a naše počínanie si v ňom! Počínanie, ktoré vychádza z našej viery v Neho, respektíve našej nevery. A preto sa aj Ty čitateľu, skús teraz trošku hlbšie zamyslieť nad jedným nasledujúcim faktom, nad ktorým Ťa premýšľať pravdepodobne nikdy nenapadlo, alebo nenapadlo z takéhoto uhla pohľadu. Podstata tohto faktu sa totižto priamo dotýka všetkých ľudí bez výnimky. Chudobného Filipínca pracujúceho na ryžovom poli a aj na svojom Ferrari preháňajúceho sa bohatého šejka v Dubaji. A tak isto v Biblického Boha veriaceho či neveriaceho človeka.

Všimni si, že v Tvojom pase alebo Tvojom občianskom preukaze je rok Tvojho narodenia zapísaný vo formáte 19xx, prípadne ak si mladší ročník, tak 20xx. Čo myslíš, prečo je to práve takto? Ak si vravíš, že je to tak určené podľa nášho letopočtu, tak máš síce pravdu, ale nešiel si úplne do hĺbky tejto veci. Je to tak preto, lebo ľudské dejiny nestoja na menách typu Archimedes, da Vinci, Newton, Michelangelo, Gutenberg, Tesla, Röntgen, Mozart, Napoleon, Džingischán, Mohamed a iní. Títo všetci, viac či menej významní smrteľníci - vedci, umelci, dobyvatelia či zakladateľ islamu tu síce boli, ale už ich niet. Ľudské dejiny však riadi ten, kto je večný a živý, a kto má v rukách skutočnú moc! Mŕtvoly nič neovplyvňujú! No a jediné meno, ktoré má v tomto svete skutočnú moc je práve meno - Ježiš Kristus. Živý Syn živého Biblického Boha. Len kvôli Nemu sa veky delia na dve obdobia. Na obdobie pred jeho prvým príchodom na zem a na obdobie po Jeho príchode (z istého dôvodu už nechcem hlbšie do tejto témy nateraz zachádzať). Zaujímavé však?

Takéto niečo ovplyvnil niekto, v ktorého možno ani Ty sám čitateľu neveríš a predsa aj Ty sám si Ním ovplyvnený a pritom o tom ani nevieš. Podľa Biblie bol Ježiš pred všetkým a všetko spolu má v Ňom svoje bytie (Kolosenským 1, 17). A tento fakt nemôže zmeniť žiadne iné náboženstvo a ani neveriaci svet s jeho mocou. Tento fakt sa totižto nedá preprogramovať, nedá sa "hacknúť", zmena tohoto faktu sa nedá kúpiť za žiadne USDéčka/EURíčka/Jüany a tento fakt sa nedá zničiť ani žiadnou vyspelou technickou zbraňou. No a tak isto názory vodnej pary a prachu (ktorý podľa Božieho Slova predstavujeme my hrdí a sebavedomí ľudia) na to či Ježiš existuje alebo nie sú tiež úplne nepodstatné. Čo je však podstatné je to, že mu veľmi záleží na Tvojom živote a na tom, aby si Ho spoznal, pretože táto známosť Ti zachráni život pre večnosť a v nesmiernej miere Ti vylepší aj život v časnosti. A preto aj Ty čitateľu, ktorý toto čítaš sa nad týmito všetkými slovami poriadne zamysli. Pradávni králi i terajší vládcovia, politici, mafiáni, otroci, múdri, prostí, športovci, vyznávači toho či onoho. Všetci umierajú. Dokonca aj tie naše ríše či spoločensko-politické systémy tiež vznikajú a zanikajú, ale Slovo Božie, ktoré hovorí: "Ježiš je cesta, pravda i život" (Ján 14, 6) zostáva naveky! Pamätaj, že každý falošný kresťan či v niečo iné, ako v Ježiša Krista veriaci človek (neveriaci človek neexistuje, každý v niečo verí - aj v to že Boh neexistuje, ale dokázať to nemôže) zoberie svoju spravodlivú odplatu!

Videl a poznal si Eiffela? Ja tiež nie. Už dávno umrel, avšak jeho veža ešte stále stojí (i keď tiež len dočasne), ako znak toho, že ju skonštruoval a existoval. A Biblia so spomenutým letopočtom tiež existuje ako znak toho, že je pravdivá a že Ten, ktorého opisuje je tiež REÁLNY, PRAVDIVÝ a hlavne VEČNÝ i MOCNÝ!

Preto premýšľaj nad týmito slovami a skús Ježiša spoznať! Len potom pochopíš podstatu života, ktorý tu vedieš, podstatu utrpenia, vojen, chorôb, vzťahov, lásky, ale aj toho, že prečo toto všetko niekomu cudziemu vlastne píšem. A tak Ti čitateľu veľmi prajem, že nech Ti Pán Boh dá v živote stretnúť veriaceho kresťana na ktorom bude skutočne zjavná Jeho moc. Bez vidiny tejto Jeho moci v niekoho živote, bude pre Teba celá táto pravda o Ježišovi, nech už z akýchkoľvek vzdelaných úst vychádza len bezmocným, bezduchým sledom slov. AMEN

Ak sa Ti človeče zdal byť článok zaujímavý, tak ho zdieľaj ďalej...

Komentuj

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *